17 feb. 2022
Klant

Sector afvalwaterzuivering / WWT

Doelstelling

Onze klant, Aquaplus, staat in voor het operationeel beheer van de waterzuiveringsinstallatie bij Colruyt Group en Barry Callebaut Belgium N.V. 

Na ruim 20 jaar dienst is deze installatie verouderd en de kans op storingen en defecten wordt steeds groter. Bovendien zijn een aantal componenten niet meer courant verkrijgbaar. Een update van de elektrische installatie en het besturingssysteem is aan de orde. 

Te vervangen kast
Elektrische kast
Uitdaging

De volledig ombouw gebeurt in slechts 3 dagen! Van een uitdaging gesproken.

In 3 dagen vervangen we 7 meter aan laagspanningsborden en implementeren we een nieuw besturingssysteem. Hierbij houden we ondertussen ook de meest cruciale systemen in bedrijf.

Deze korte doorlooptijd zorgt ervoor dat de klant het afvalwater tijdelijk kan bufferen. Hierdoor heeft de klant geen vergunning nodig om de lozing van onbehandeld afvalwater mogelijk te maken.

Aanpak

De opbouw en bekabeling van de nieuwe spanningsborden vindt plaats in onze eigen atelier. Parallel hieraan wordt de ook de PLC-sturing en scada geprogrammeerd.

Vooraleer we de nieuwe laagspanningsborden transporteren, testen we de installatie.

 

Resultaat

Deze afvalwaterinstallatie maakte in 3 dagen een heuse verjongingskuur door! De installatie is elektrisch helemaal up to date en voorzien van de laatste technologie. Onze klant hoeft zich geen zorgen meer te maken over mogelijke storingen door verouderde componenten.

Elektrische kast
Elektrische kast

Interesse in onze andere realisaties?     Ontdek ze hier