Spring naar de inhoud

Case

Automatische palletisatie van diepvriesgroenten

Klant

TriNature

Automatische palletisatie van verwerkte groenten in zowel dozen als zakken

Groentenverwerkend bedrijf TriNature zet volop in op een modern machinepark voor een optimale productie. Samen met telers kweken ze smaakvolle en voedzame groenten op inheemse terroirs. Na de oogst worden de groenten bij TriNature schoongemaakt, verpakt en diepgevroren.

Vraag

Voor hun nieuwe vestiging was TriNature op zoek naar een geautomatiseerde oplossing voor het palletiseren van verpakte producten. De verwerkte groenten worden zowel in dozen als zakken verpakt. Ook de aanvoervolumes variëren: er worden tot 320 zakken en[SD1]  600 dozen per uur aangevoerd.

Aanpak

Devion bouwde 3 lijnen voor de palletisatie, in verschillende fases. Daarvan kan 1 lijn zowel zakken als dozen verwerken, terwijl de andere 2 uitsluitend dozen palletiseren en verder verpakken. Bij de uitvoering anticipeerde Devion al op toekomstige uitbreidingen en voorzag ruimte voor een 4de lijn.

Een shuttle voert lege pallets aan en gestapelde pallets af. Om de gestapelde pallets helemaal afgewerkt te kunnen stockeren, levert Devion ook een wikkelaar en een label applicator. Het volledige automatisatiesysteem is uitgerust met datatracking en communiceert met het ERP-pakket. Zo weten de palletisers automatisch volgens welk patroon ze moeten stapelen, hoe ze de pallets moeten omwikkelen en welke labels nodig zijn. Snel, efficiënt en zonder risico op fouten.

Resultaat

Sinds de automatisatie wordt heel wat manueel werk en heftruckverkeer vermeden bij TriNature. Zo is het er vandaag efficiënter en veiliger werken. Momenteel zijn de eerste 2 palletisatielijnen al opgestart. De shuttle, wikkelaar en de 3de lijn zijn in opbouw. Binnenkort krijgt de productie dus nog een boost.

Heeft u een vergelijkbaar project?

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info

Nieuwsbrief