Spring naar de inhoud

Systeemintegratie als fundament in uw productie

Actiefoto Devion
Systeemintegratie (PLC, SCADA, MES) voor een efficiënte workflow

Besturingen op maat ontwikkelen. Daar begon het verhaal van Devion ruim 20 jaar geleden mee. Het maakt ons vandaag specialist in systeemintegratie. Met een PLC als ‘brein’, een gebruiksvriendelijk bedieningsscherm met SCADA en een MES als dynamisch productiesysteem zijn de mogelijkheden quasi eindeloos. Van het revampen van een machine over de sturing van een volledige lijn tot een compleet automatisch magazijn.

Actiefoto Devion

Van detailontwerp en softwarecode tot programmatie en machinebouw: bij Devion reken je op vakkundig maatwerk, van a tot z. Zo maken we onze belofte waar van een veiliger, sneller, preciezer en zorgelozer productieproces.

 

"Waar het verhaal van Devion begon, staan we nog altijd aan de top"

MES, SCADA en PLC:
3 complementaire pijlers

De kern van je automatiseringsproces? Dat is de MES-, SCADA- en PLC-programmatie. Onze softwarespecialisten schrijven het programma op maat van jouw wensen, noden en uitdagingen. Zo creëren we een brein en alle nodige zintuigen (zoals sensoren) om je machines, robots en automatische transportsystemen perfect op elkaar af te stemmen.

 • 1

  PLC-programmatie

  De Programmable Logic Controller of PLC is het centrale besturingssysteem van je installatie. Dit ‘brein’ vertelt alle onderdelen van je installatie wat ze moeten doen en in welke volgorde. Met respect voor de kwaliteits- en veiligheidsnormen, en met een diagnosesysteem als controlemechanisme.

 • 2

  SCADA-programmatie

  Een SCADA-systeem (Supervisory Control And Data Acquisition) geeft je waardevolle inzichten in actuele bedrijfsprocessen via gedetailleerde rapporten. Het toont je precies waar ruimte voor verbetering zit en is daarmee een sterke katalysator voor het optimaliseren van je productieflow.

 • 3

  MES-programmatie

  Een Manufacturing Execution System, kortweg MES, ondersteunt de planning, uitvoering, controle en analyse van het productieproces. Het resultaat: een efficiënter verloop en een hoger rendement. Bovendien koppelen we de MES aan je bestaand ERP-systeem voor een nog grotere positieve impact.

Procesintegratie

Een optimale samenwerking tussen alle onderdelen is het geheim voor een succesvolle systeemintegratie. Procesintegratie is daarvan de primaire bouwsteen.

 

Motion-systemen

Deze motoren met pneumatische cilinders en terugkoppelingssystemen zetten exact, snel en efficiënt bewegingen in gang, terwijl ze data uitwisselen en zo perfect op elkaar inspelen.

Complete sturing van lijnen

Van het bakken van chips tot het mixen van fruityoghurts: door systeemintegratie maakt Devion productielijnen van het begin tot het einde volautomatisch en superefficiënt.

Warehousing

Uitbouwen van de geschikte sturing voor kranen en robots in grote automatische magazijnen. Met de ideale commando’s voor een snelle werking en verwerking van orders.

Machine revamps

Bestaande, vaak verouderde, machines met sterke mechaniek voorzien van een nieuwe sturing. Inclusief slimmere werking en volgens de huidige veiligheidsnormen.

ERP-link

Een connectie tussen de planningssoftware (ERP) en de productieomgeving, voor een vlotte orderverwerking. De juiste programma’s worden automatisch geactiveerd, voorraden gemonitord, …

OEE-reporting

Automatische rapportering over de werkelijke snelheid van een productielijn, het verschil met de theoretische snelheid en de oorzaken. Om pijnpunten te detecteren en te verbeteren.

Op zoek naar een deskundige partner voor systeemintegratie?

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info

Nieuwsbrief