Spring naar de inhoud

Efficiënte
verpakkingsoplossingen
voor jouw bedrijf

Foto transportband
Foto transportband

Het zorgvuldig verpakken van je producten, met minimale mankracht en maximale automatisatie? Devion ontwikkelt de verpakkingsoplossingen op jouw maat. Van het detecteren en ordenen van de producten tot het wrappen, labelen, stapelen en transporteren binnen je productieomgeving. Van die efficiëntie plukt elke schakel in je workflow mee de vruchten.

"Door een verpakkingslijn te automatiseren, kies je voor tot 22 % tijdswinst"

Onze systemen voor automatische verpakkingslijnen

Flexpicker

Een camerasysteem detecteert de exacte positie van producten, grijpt ze vast en plaatst ze nauwkeurig volgens jouw wensen. Met de vertrouwde technologie van ABB.

 

Palletisering

Het palletiseren van dozen, emmers of kratten is niet altijd eenvoudig. Ons palletisers werken als standalone oplossing of in combinatie met AGV’s of ARM’s voor de aanvoer.

 

Labeling

Het juiste etiket voor elk product. In primaire of secundaire verpakking, al dan niet afgestapeld volgens jouw richtlijnen. Het gebeurt binnenkort allemaal volautomatisch.

Product handling

Automatische handling en bewerking van producten voor een efficiëntere en betere workflow. Met leukere, uitdagendere taken voor je medewerkers, die zo meerwaarde creëren.

Boxtransport

Slimme systemen om het verplaatsen van dozen automatisch, snel en correct te laten verlopen. Van kleine tot grotere verpakkingen. Op transportbanden of tussen verschillende lijnen.

Pallettransport

Ook na het palletiseren moeten ladingen vaak nog intern verplaatst worden. Door pallettransport te automatiseren vereenvoudig je de handling aanzienlijk en stijgt de productiviteit.

Trolley filling

Een unieke oplossing voor het zorgvuldig inschuiven van dienbladen (trays) in trolleys. Ideaal voor het laden van vliegtuigmaaltijden, voor catering in ziekenhuizen, …

 

Onze aanpak

De omschakeling naar je unieke verpakkingsoplossing verloopt volgens enkele vaste stappen. Deze werkwijze heeft zijn meerwaarde al bewezen. Uiteraard bewandelen we deze weg dus ook graag samen met jou.
 • 1

  Ontwerp

  Aan het eerste concept gaan al enkele cruciale stappen vooraf. Daarbij is jouw inbreng belangrijk. We vertrekken vanuit jouw wensen, noden, doelstellingen en productieomgeving om je automatiseringsoplossing vorm te geven. Met een risicoanalyse, haalbaarheidsstudie, voorcalculatie en offerteanalyse als stevige fundamenten

 • 2

  Engineering

  Die uiteenlopende input brengen we samen in een concept op maat, met een bijhorend 3D-detailontwerp en de nodige operator- en onderhoudshandleidingen. Een nog beter zicht krijgen op jouw automatisatieoplossing? We bouwen met plezier een prototype.

 • 3

  Productie en testen

  Onze experts werken de mechanische, elektrische en sturingscomponenten van je project uit. Het systeem wordt volledig gemonteerd in ons atelier, zodat we alles uitvoerig kunnen testen en bijsturen waar nodig. Zo garanderen we een vlotte opstart in jouw bedrijf.

 • 4

  Installatie en opleiding

  Werkt alles naar behoren en krijgen we jouw go? Dan breken we de installatie opnieuw af en monteren ze op locatie. Gevolgd door een finale testing en een deskundige ingebruiksstelling. Bovendien voorzien we opleidingen om onze technische kennis over te dragen en je medewerkers een vliegende start te geven.

Onderhoud of assistentie

Om de duurzame en goede werking van je systeem te verzekeren, is geregeld onderhoud nodig. Daarvoor staan we, ook lang na de oplevering, voor je paraat. Ken je onze 24/24u supportdienst al? Sluit een contract af en geniet van nog meer gemoedsrust.

Op zoek naar een verpakkingsoplossing?

Meer projecten

 • Data
 • |
 • Logistiek

Automatische palletisatie van diepvriesgroenten

Groentenverwerkend bedrijf TriNature zet volop in op een modern machinepark voor een optimale productie. Samen met telers kweken ze smaakvolle en voedzame groenten op inheemse terroirs. Na de oogst worden de groenten bij TriNature schoongemaakt, verpakt en diepgevroren.

 • Data
 • |
 • Logistiek

Oude elektrische installatie in een nieuw jasje

Onze klant, Aquaplus, staat in voor het operationeel beheer van de waterzuiveringsinstallatie bij Colruyt Group en Barry Callebaut Belgium N.V. Na ruim 20 jaar dienst is deze installatie verouderd en de kans op storingen en defecten wordt steeds groter. Bovendien zijn een aantal componenten niet meer courant verkrijgbaar. Een update van de elektrische installatie en het besturingssysteem is aan de orde.

 • Data
 • |
 • Logistiek

Pick & place installatie voor taco tubs

Ontwikkeling van 2 bijna identieke robotinstallaties die gefrituurde taco tubs stapelen op een kartonnen tray en afvoeren naar de verpakkingsunit.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info

Nieuwsbrief