Spring naar de inhoud

Case

Automatische unit voor het afsluiten van potten en flessen

Klant

Farmaceutische en cosmetische sector

Update van een proceslijn voor het afvullen van potten en flessen met een huidverzorgende crème. Ontwerp en de bouw van een volledig geautomatiseerde unit voor het afsluiten van de gevulde potten en flessen.

Doelstelling

Onze klant heeft een proceslijn voor het afvullen van potten en flessen met een huidverzorgende crème. Eén onderdeel in de installatie brengt  zuigers en pompen aan op de potten en flessen. Deze unit is echter aan een grondige revisie toe.

Dit biedt de opportuniteit om een meer hedendaagse & flexibelere oplossing te creëren. Devion voorziet in het ontwerp en de bouw van een volledig geautomatiseerde unit voor het afsluiten van de gevulde potten en flessen, al dan niet voorzien van een duwpompje.

Projectdesign

Dit project biedt verschillende uitdagingen waar we ons in vastbijten. Als eerste moet de nieuwe unit naadloos aansluiten op de bestaande aanvoer- en afvoerlijn van de installatie. En er is slechts een beperkte oppervlakte beschikbaar om de nieuwe installatie op te bouwen. Daarnaast wenst de klant dat de installatie verschillende types producten en diverse doppen en pompjes kan verhandelen. Bovendien moet elk product gecontroleerd worden op mogelijke fouten, vooraleer het verpakt mag worden.

Aanpak

Om hieraan tegemoet te komen, is Devion bij het ontwerp uitgegaan van een centrale draaitafel met verschillende stations waarbij diverse robots de nodige handelingen uitvoeren volgens het geselecteerde product. Bij elke uitgevoerde stap, draait de tafel 1 positie verder naar het volgende station, totdat alle bewerkingen zijn afgehandeld en het product kan worden afgevoerd. Bij 2 stations op de draaitafel staat een camerasysteem dat het product inspecteert op fouten.

De installatie wordt zo gebouwd dat onderhoud en interventies makkelijk uitvoerbaar zijn. Verder wordt er in het concept ook rekening gehouden met bescherming tegen contaminatie, alsook reinigbaarheid. Zo wordt iedere lasnaad weggewerkt en wordt de gehele installatie gepolierd en nabehandeld om de gewenste Ra waarde te bereiken. De toegang tot de verschillende units is beveiligd met vergrendelde Safety contacten. De deuren kunnen enkel geopend worden als de installatie gestopt is. Aan iedere deur worden hiervoor aanvraag-knoppen geïnstalleerd.

Resultaat

Het resultaat is een hoogtechnologische installatie, die verschillende types producten kan verwerken én klaar is voor de producten van de toekomst.  De unit voorziet 20 tot 30 producten per minuut van een deksel of pompje en controleert op eventuele productiefouten.

 

Heeft u een vergelijkbaar project?

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te optimaliseren. Meer info

Nieuwsbrief