08 mrt. 2022

We verwelkomen onze stagiairs Rutger en Jarno in het devion team. Onder de vleugels van Dries en Arne verkennen zij de wondere wereld van automatisatie.

Voor de uitwerking van hun thesis, hebben ze elk een boeiende opdracht ontvangen.

Devion staat altijd klaar om uw productie- en logistieke processen veiliger, sneller, kostenefficiënter en zorgeloos te maken. Maar ook in ons eigen bedrijf willen we zo efficiënt mogelijk werken. Daarom hebben we onze stagiair Rutger opdracht gegeven om het huidige gebouwautomatiseringssysteem te optimaliseren. En om het te koppelen aan onze interne energiehuishouding.

We centraliseren diverse losse componenten zoals verlichting, HVAC, audio, toegangscontrole, alarm en onze energieproductie in 1 overkoepelend systeem. Het systeem is vlot toegankelijk via PC en/of GSM. 

Door onze energieproductie te koppelen aan het overkoepelende systeem, beheersen we het opladen van onze elektrische auto’s. Ook ons ​​HVAC-systeem wordt op deze manier aangestuurd. In een eerdere fase hebben we al geïnvesteerd in zonnepanelen en een batterijsysteem. Met deze toepassing maken we opnieuw een grote stap voorwaarts op vlak van energie-efficiëntie.

Als machinebouwer willen we een voorbeeld zijn op het gebied van machinebeveiliging. Functionele veiligheid is een essentieel onderdeel van het machine ontwerpproces. Maar deze kennis is vaak nog onvoldoende aanwezig bij het technisch personeel. Als extra service, willen wij onze klanten hierbij helpen en hun personeel opleiden.

Vanuit dit oogpunt hebben we Jarno de opdracht gegeven om een ​​didactisch demobord te ontwikkelen. Het simuleert de werking van verschillende veiligheidscomponenten. Aan de hand van dit demobord kunnen wij onze klanten, en hun werknemers, trainen en coachen. Ons doel: een perfecte synergie tussen productiviteit en veiligheid!

stage@devion

Foto: Rutger en Jarno met hun stagementors Dries en Arne.