Detailengineering, de eerste stap richting procesautomatisering

Een machine laten ontwerpen die naadloos is afgestemd op uw productieomgeving? Devion heeft jarenlange ervaring in procesautomatisering en creëert een piekfijn concept, ontwerp en prototype op maat van uw wensen. We zetten steeds alles op alles en gaan elke uitdaging aan om uw productieproces efficiënter en rendabeler te maken.

Meer over Devion

Hoe gaan we te werk?

1) Projectbespreking

Ons team brengt uw noden, eisen, doelstellingen en uitdagingen in kaart en denkt strategisch met u mee over een kostenefficiënte oplossing op vlak van procesautomatisering. We bekijken samen hoe we de verschillende processen in uw bedrijf kunnen automatiseren en optimaal op elkaar kunnen afstemmen.

2) Conceptontwikkeling

Na de projectbespreking werken we een concept uit dat we aan u voorleggen en bijsturen waar nodig. We voeren bovendien een risicoanalyse, haalbaarheidsstudie, voorcalculatie en offerteanalyse uit. Zo krijgt u een beter beeld van de investeringskosten, de return on investment (ROI) en de leveringstermijn. In deze fase van uw procesautomatisering stellen we ook de operator- en onderhoudshandleidingen op.

3) Detailengineering

Ons technisch tekenbureau creëert een 3D-detailontwerp van uw machine op maat en houdt hierbij rekening met alle geldende veiligheidsvoorschriften. U kunt het ontwerp nog steeds evalueren en aanpassen tot het aan al uw wensen voldoet.

4) Prototypebouw

Wilt u uw ideeën eerst in de praktijk testen vooraleer we uw machine produceren? Geen probleem. We bouwen voor u een prototype en onderzoeken de werking ervan tot in de puntjes. Zo kunnen we o.a. fouten tijdig opsporen en het detailontwerp waar nodig wijzigen, wat tijd en geld bespaart tijdens de productiefase zelf. Bij complexere projecten kunnen we ook een virtuele simulatie van de machine creëren.

Van concept en ontwerp naar productie en installatie

Na goedkeuring van het ontwerp gaan we over tot de uitvoering van uw project. In deze fase werken onze vakmensen zowel de mechanische, elektrische als sturingscomponenten verder uit. We produceren en installeren uw installatie in ons eigen atelier en testen de werking ervan tot in detail. Keurt u de machine volledig goed? Dan plaatsen en bekabelen we ze minutieus bij u ter plaatse. We voorzien steeds opleidingen voor uw medewerkers en delen onze kennis mee i.v.m. procesautomatisering zodat u het maximum kunt halen uit uw machine op maat.

KC con_1

Laat uw machine deskundig op maat ontwerpen

Dankzij onze jarenlange expertise in procesautomatisering ontwikkelen we moeiteloos een machine op maat die uw productieflow optimaliseert.

Draw 1_2
Wn 3_2
MD 1_1